Foto:Anton Hedberg

Trum-Larssons Ribs

4 portioner

Cirka 2 kg tjocka revbensspjäll

Kryddblandning:
1,5 matsked Texas eller Chili BBQ-krydda
0,5 msk Ancho style chili pepper
1 msk paprikapulver
1 msk salt
0,5 msk cayennepeppar
0,5 msk spiskummin
0,5 msk nymald svartpeppar
1 msk farinsocker/råsocker

Gör så här:


Dagen före:
Skär bort hinnan på bensidan och eventuella större fettklumpar
på köttsidan. Gnid in rejält med kryddblandningen överallt.
Eventuellt kan köttet delas för kortare tillagningstid.
Grilldagen:
Lägg köttet med bensidan nedåt på gallret när
grillen blivit varm och röken börjat sippra ut. Grilla på
125 grader i 5-6 timmar. Vänd köttbitarna då och då, ungefär
en gång i timman. Slå in köttet i aluminiumfolie väl sista timmen.


Utskriftsvänlig version

Tillbaka