Basgrens Barbecuesås 2
6 portioner

Receptet är hämtat från SVT. Söt och litet dessert-aktig men
utmärkt till fläskkött eller kyckling blir denna sås.
Kan förvaras i kylskåp flera veckor.


5 tomater
3 schalottenlökar
0,5 dl Olivolja
2 vitlöksklyftor
3 dl Kycklingbuljong
0,5 dl Äppelcidervinäger
0,75 dl råsocker
1 msk riven ingefära
1 spansk peppar, rensad från kärnor och mellanväggar
1 dl torkade aprikoser
2 kanelstänger


Gör så här:

Dela ned tomaterna i mindre bitar och skiva schalottenlöken fint.
Krossa vitlöksklyftorna med bladet på kniven och skiva den spanska
pepparn. Häll tomater, schalottenlökar, vitlöksklyftor, kanelstängerna,
den spanska pepparn, aprikoserna och ingefäran i en kastrull.
Tillsätt kycklingbuljong, vinäger, socker och vatten och koka upp.
När såsen kokat upp, grovkrossa ingredienserna med en ballongvisp
eller en träslev. Salta och peppra. Låt koka till simmig konsistens
ca 15-20 min. Servera kall eller varm som tillbehör till grillat.