Foto:Anton Hedberg

LVA:s Black Ice Burger

6-8 styck

För att låna uttrycket: Las Vegas Allstars - covers som de ska låta,
säger vi här Hamburgare - som de ska smaka. Gillar man dessutom AC/DC,
gillar man dessa hamburgare - snabbt och enkelt kryddat käk till
australiensiskt tung-gung. Kryddningen kan ökas eller minskas efter smak.



Hamburgarna:
600 g nötfärs
1 finhackad gul lök
3 finhackade vitlökar
1 msk Tabasco Chipotle (ta nu inte den röda tabascon,
saknas detta går det att byta ut mot grill- eller
bbqkryddor, om man är en fuskolle)

Resten av festen:
Hamburgerbröd
Tunnare skivor av gul eller röd lök
Smakrik ost - Västerbotten eller vällagrad Prästost
Skivad inlagd gurka
Stark senap - typ Nisses
Ev knaperstekt bacon
Ketchup eller nån god grillsås
Salt och peppar


Gör så här:


Lägg nötfärsen i en bunke. Blanda i löken och chipotlen.
Blanda alltsammans till en jämn kladdig smet med händerna.
Lägg på en het grill alt hetta upp en stekpanna med matfett.
Forma smeten till runda, tunna, platta burgare (de sväller under tillagningen).
Stek dem ca 3-4 min per sida tills de fått fin färg. Lägg på några ostskivor
på burgarna det sista så de smälter och blir litet krämiga.
Lägg sedan på hamburgerbröden med insidan nedåt och ge dem lite färg.

Inte så krångligt va?
När du kommit så långt kan du lika gärna satsa på att servera dem rätt.
Bred senap på underdelen av brödet, lägg sedan i tur och ordning på:
skivad gurka, hamburgare, bacon, lök, ketchup (eller grillsås) och översta brödet.

Förstör inte mästerverket med cola eller fanta!
Drick ljus öl - förslagsvis en tysk Jever
(kolla in våra dryckestips nånstans här i närheten)
- eller mineralvatten till.

Hårdrock!


Utskriftsvänlig version

Tillbaka