Magnus Metal Marinad


Kött som får gosa i marinad några timmar - helst över
natten - blir trevligare att tugga på.
Här är en blandning för fläskkarré eller entrecote,
eller biff - vi tror marinaden funkar till det mesta.
Lägg till nån tesked timjan ifall du grillar fläskkött.



0,5 dl olja
0,5 dl japansk soja
0,5 dl rött vin
3 msk balsamvinäger
1 riven (el pressad) vitlöksklyfta
3 msk flytande honung
1 tsk paprikapulver
1 msk dijonsenap
1 tsk svartpeppar
2 tsk finhackad chili - gärna torkad o rökt (ancho, chipotle)
2 tsk snabbkaffepulver


Gör så här:


Blanda ihop alla ingredienser. Häll i marinaden och kött i
dubbla plastpåsar (vassa ben gör lätt sönder påsar).
Se till att marinaden fördelas väl på köttet. Pressa ur
så mycket luft ur påsarna och slut till.
Tips! Spara eventuellt litet marinad för att pensla på
köttet i slutet av grillningen, om mer smak önskas.
Använd dock inte det som legat i påsen.