Foto:Anton Hedberg

Fall Out Boy Fisksoppa


Jaha, ännu ett recept utan koppling till grillning,
tänker ni. So what, säger vi då och avviker glatt vidare.
Detta är nämligen gott och lättlagat och litet kryddigt.
Mängden kryddor får tas med en nypa salt (!),
ni får helt enkelt testa er fram till lagom styrka.



400 gr torskfilé fryst i block
150 gr skalade räkor eller kräftstjärtar
3 msk hummerfond - kan ersättas av 1,5 tärning fiskbuljong
3-5 dl vitt vin
2 konservburkar a 400 gr hela tomater
1-1,5 dl tomatpuré
2 stora gula lökar
4-5 vitlöksklyftor
0,5 purjolök
4-5 potatisar
1 burk hela champinjoner
4-5 msk paprikapulver
1 msk chilipeppar
1 msk råsocker
salt
peppar
1 kruka persilja



Gör så här:


Dela och skiva ned de gula lökarna och purjolöken, finhacka vitlöken.
Låt svettas i olja i grytan, de ska inte ta färg utan mjukna.
Ta upp efter några minuter. Bryn champnjoner och ta upp.
Tärna potatisen och stek på knapp medelvärme tio minuter och ta upp.
Häll i tomater, puré hummerfond och vitt vin, därefter all lök samt kryddor.
Låt koka 10 minuter, vätskan ska kokas ned nån centimeter.
Häll i potatis och champinjoner, låt sjuda ytterligare 5-10 minuter
tills potatisarna börjar kännas färdiga.
Skär under tiden fisken i tärningar om ca 2 centimeter och häll i.
Salta och peppra.
Avsluta med att slänga i räkor elle kräftstjärtar (de ska bara bli varma).
Servera med vitlöksbröd.

Tips: Byt ut en del av paprikapulvret mot rökt paprikapulver om du vill ha mer styrka.



Utskriftsvänlig version

Tillbaka