Foto:Anton Hedberg

Chicken In Flames

4 portioner

Vi snodde ett recept från Jamie Oliver, men det smakade
inte så bra så vi gjorde om, gjorde rätt och sen satt det
som en smäck. Fräsch smak och lätt att laga dessutom.

2 lime
1 torkad chilifrukt
1 vitlök
2 tsk rökt paprika
1,5 tsk Dijonsenap
3 msk honung
3 msk ketchup
1-2 tsk olivolja
1 tsk salt och lika mycket peppar
4 kycklingfiléer


Gör så här:


Riv skalen från limen (dvs bara det gröna,
använd en zest eller fint rivjärn).
Finhacka chilifrukten - gröp ur kärnorna för mindre hetta.
Blanda ihop hälften av limeskalet med alla andra
ingredienser i en skål till en marinad.
Pressa i en vitlök.
Dela kycklingfiléerna i två halvor.
Skär en skåra i den tjocka ändan av kycklingen,
mitt på och halvvägs ned för jämn tillagning. Skeda över marinaden på kycklingen, spara gärna 1/3
till senare, och massera in det på kycklingen, överallt.
Tips! Du kan göra det direkt i plastpåsen,
så slipper du massa klabb och extra disk. Låt köttet ligga i kylskåp några timmar, gärna över natten.

Grilla kycklingen (alt stek i stekpanna)
Pensla på resten av marinaden strax innan köttet är färdigt
(går att göra även när du tagit upp köttet.
Lägg upp i en form, och strö resten av limeskalet över.
Vill du ha mer limesmak så droppa över limejuice (du sparade väl själva frukterna?)

Äta till? Tja, sallad, ris, pasta eller potatis i nån form.
Dricka till. Rött vin och chili/lime funkar inte alltid, men det går.
Välj hellre nåt av våra öltips. Eller vanligt vatten.


Utskriftsvänlig version

Tillbaka